Anubias Nana

 11,80

EAN

6094034463409

Signaalwoord

Niet van toepassing

Gevarenaanduiding H-zinnen

Niet van toepassing

Voorzorgsaanduiding P-zinnen

Niet van toepassing

Aantal stuks in verpakking

1 stuk(s)

Categorieën

Dieren Vissen Planten & Plantenvoeding

Merk

Poel Aquatics

Laatst geupdate op maart 28, 2024 12:48 pm
SKU: 9300000074891019 Categorie:
Uw recensie toevoegen

Anubias Nana

De Anubias Nana is een van de kleinste Anubias-soorten en is uiterst geschikt als voorzone plant. De kortgesteelde, sterke bladeren zijn donkergroen, welke ongeveer 8 centimeter lang worden. Plaats in het aquarium: voor & middenzone Max hoogte van de plant: 10 cm Temperatuur: 22-30ºC Licht: weinig – normaal Herkomst: Afrika Familie: Anubias Nederlandse benaming: Dwerg Speerblad Algemeen: De Anubias is vernoemd naar Anubis, de Egyptische God van de onderwereld en beschermer van de doden. Dit omdat de oorsprong van deze tropische plant in de donkere/schaduwrijke gebieden van centraal en westelijk Afrika ligt.

De Anubias kent vele variaties in grootte en vorm. De plant groeit in rivieren, beken en moerassen en valt daarom zowel onder de aquatische als semi aquatische planten. De Anubias is daarmee ook geschikt voor paludaria.

Plant een Anubias soort nooit met zijn wortelstok in de voedingsbodem, dit om rotting te voorkomen. Deze soort dient altijd boven de grond geplaatst te worden. Dit kunt u doen door de Anubias op bijvoorbeeld hout of steen te binden of lijmen.

Bijna alle Anubias soorten zijn makkelijke planten. Het zijn langzame groeiers, ze zijn niet veeleisend qua licht & plantvoeding en het dikke, donkergroene blad kan tegen een stootje. Daarom is de Anubias ook goed te plaatsen in een aquarium met plant-etende vissen. Te veel licht kan echter zorgen voor algengroei op de plant, wat (wanneer dit uit de hand loopt) het blad kan beschadigen.

Vermeerdering van de Anubias kan op verschillende manieren, mits u geluk en geduld heeft natuurlijk. Het is mogelijk om de wortelstok te splitsen of een uitloper af te knippen, let er hierbij wel op dat beide delen minimaal 3 bladeren heeft en dat er wortelgroei aanwezig is. U kunt ook, wanneer u een Anubiassoort heeft die in bloei komt te staan, de zaden van de bloem opkweken tot een nieuwe plant.

User Reviews

0.0 uit 5
0
0
0
0
0
Write a review

Er zijn nog geen recensies.

Plaats de eerste recensie voor “Anubias Nana”

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dier-benodigdheden.nl
Logo