AQUAlook Elodea canadensis | Brede Waterpest | in bos met loodje Waterplant

- 13%

 14,00

EAN

6090949856855

Kleur

Rood

Signaalwoord

Niet van toepassing

Gevarenaanduiding H-zinnen

Niet van toepassing

Voorzorgsaanduiding P-zinnen

Niet van toepassing

Categorieën

Dieren Vissen Planten & Plantenvoeding

Merk

AQUAlook

Laatst geupdate op augustus 8, 2024 1:20 am
SKU: 9300000174087045 Categorie:
Uw recensie toevoegen

Elodea canadensis, brede waterpest, in bos met loodje

Breng je vijver of aquarium tot leven met de prachtige Elodea canadensis, ook wel bekend als de Brede waterpest. Deze waterplant, afkomstig uit Noord-Amerika, voegt niet alleen een vleugje kleur toe aan je vijver, maar biedt ook tal van voordelen voor zowel planten als dieren in het water.

De Elodea canadensis gedijt volledig onder water, waarbij alleen de kleine groenwitte/roze bloempjes boven het oppervlak uitsteken. Met zijn wortels verankerd in de bodem kan deze plant zich verspreiden en overleven door loskomende vertakkingen die al drijvend blijven. Het is belangrijk om regelmatig te dunnen om de groei onder controle te houden.

Deze wintergroene plant is ideaal voor gematigde klimaten en wordt bruin in de herfst bij koelere temperaturen. Hij gedijt het beste in een mengsel van klei en veen, maar kan ook goed groeien in een zanderige bodem. Een ideale waterdiepte van -50 tot -80 cm zorgt voor optimale groei, maar met voldoende licht kan Elodea canadensis zelfs tot 8 meter diep groeien.

Naast zijn esthetische waarde heeft deze plant ook functionele eigenschappen. Elodea canadensis dient als voedsel voor vissen, amfibieën en watervogels. Bovendien fungeert het als zuurstofplant, waardoor het bijdraagt aan een gezond ecosysteem in je vijver.

Bij je bestelling ontvang je de Elodea canadensis in een bos met een loodje. Verwijder het loodje voordat je de planten afzonderlijk plant, zodat ze goed kunnen wortelen.

Deze plant is onder water gekweekt (emers)en kan alleen onderwater worden gebruikt.

Als je op zoek bent naar kwalitatieve aquariumplanten, raden we je aan om ze online te bestellen bij junai.nl. Hier vind je een ruime keuze en kun je gemakkelijk verschillende soorten vergelijken. Houd er wel rekening mee dat planten natuurproducten zijn en daarom kunnen variëren in uiterlijk. De foto’s op de website dienen slechts als indicatie.

Om ervoor te zorgen dat de plantjes veilig bij jou aankomen, biedt junai.nl een polystyreen box aan voor extra bescherming tijdens het transport. Deze kun je zelf toevoegen aan je bestelling. Bij koud weer is het ook verstandig om een heatpack mee te bestellen, zodat de plantjes niet bevriezen.

Zorg ervoor dat je bij het plaatsen van je bestelling nauwkeurig naar je adresgegevens kijkt, zodat de verzending soepel en snel verloopt. Houd er rekening mee dat gezien de kwetsbaarheid van deze levende organismes eventuele schade tijdens transport of versheid bij bezorging voor eigen risico zijn.

Let op: Planten kunnen niet worden geretourneerd.

Bestel nu eenvoudig jouw Elodea canadensis in bos met loodje bij junai.nl en maak van jouw vijver een prachtige waterwereld!

User Reviews

0.0 uit 5
0
0
0
0
0
Write a review

Er zijn nog geen recensies.

Plaats de eerste recensie voor “AQUAlook Elodea canadensis | Brede Waterpest | in bos met loodje Waterplant”

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

AQUAlook Elodea canadensis | Brede Waterpest | in bos met loodje Waterplant
AQUAlook Elodea canadensis | Brede Waterpest | in bos met loodje Waterplant

 14,00

Dier-benodigdheden.nl
Logo